Liesbeth Brands-Hospers

Liesbeth is met heel haar hart verbonden met de landbouw en de daaraan gerelateerde ontwikkelingen. Zij heeft haar landbouwopleiding en het merendeel van haar werk gedaan in de biologische en biologisch-dynamische landbouw. Ze heeft ervaring met de geitenhouderij en verzuivelen. Ook heeft zij als praktijkdocent Zuivelverwerking gewerkt op de Middelbare Agrarische School voor biologische landbouw Warmonderhof.

Ze kent de landbouw en de landbouwbedrijven vanuit het onderzoek, maar juist ook vanuit de werkvloer, daar waar het moet gebeuren, daar waar de creaties, idee├źn e.d. op de grond moeten komen tot een degelijk en goed product. Liesbeth is een sociaal bewogen persoon. De landbouw is voor haar een prachtige natuurlijke ingang om tijdens het werken mensen weer in contact te laten komen en zichzelf weer te kunnen verbinden. Het bedrijf als geheel en de kringlopen in de omgeving, waarin de geit in zijn eigenheid goed kan gedijen, is voor haar een uitgangspunt. De authenticiteit van mens en dier, in hun omgeving, is voor haar van groot belang.

Liesbeth ontwikkelt een kippenras voor de duurzame, biologische en biologisch-dynamische landbouw. Deze fokkerij zal ook een plekje op de boerderij krijgen. Daarnaast is ze in de sector bezig om, samen met anderen, de boeren weer hun eigen handvaten, kennis en waarneming te kunnen laten gebruiken in de biologische rundveefokkerij.