We zijn, of waren, er bijna!

Maar de bank gaat nu opeens niet akkoord met de financiering van een deel van de grond door een externe partij omdat ze dan te veel van hun onderpand krijt raken. Blijkbaar zijn de spelregels opeens veranderd. Ze willen pas met ons verder praten als deze € 300.000 in de vorm van een achtergestelde lening beschikbaar komt.

Wie tovert er nog een geit uit de hoge hoed???

Een dragend deel van onze financiering is de bijdrage van een grote speler in het biologische handelsveld, die heeft aangeboden om 5 hectare grond (€300.000) tijdelijk voor ons te kopen, waarbij wij deze grond van hen pachten en op termijn weer terugkopen. Daaraan gekoppeld is een opschaling van de crowdfundingsactie, in een groot aantal biologische winkels door heel Nederland.

De bank heeft nu aangegeven niet met deze constructie akkoord te gaan. Dit terwijl we verder aan alle eisen die gesteld waren voldoen: een solvabiliteit  van 30% of meer en een solide exploitatie met een positieve liquiditeit. We kunnen voldoen aan onze aflossingsverplichtingen, zowel die aan de bank als die aan jullie, de crowdfunders die dit bedrijf met ons mee willen dragen.

Maar deze punten blijken ondergeschikt te zijn aan het onderpand voor de bank. De bank wil pas verder met ons spreken als alle onroerend goed en grond als onderpand bij hen blijft, oftewel als we minimaal €300.000 beschikbaar krijgen in de vorm van een achtergestelde lening.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *